Nis

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına ulaşmak için https://gorusoneri.meb.gov.tr/  adresini ziyaret ediniz.

ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIKLI SINIR KOYMA NASIL YAPILIR...

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ekm

Türkiye Cumhuriyet'inin 100. Yılında; okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle yüz yüze ve çevirimiçi CodeWeek etkinlik haftası düzenleyeceğiz. Kutlamada yer alacak etkinlikler aşağıdaki gibidir.

- Koridor panolarında "Türkiye Cumhuriyet'inde Teknoloji" konulu düzenleme oluşturulması.

-bilgisayarsız kodlama etkinliği düzenlenmesi.

- Öğrencilerle teknolojinin kullanımı konusunda farkındalık ve inceleme etkinliği yapılması.

Eyl

ÇALIŞILAN KONU: “SU” SÜRESİ: 2022- 2023 / 2023-2024 eğitim öğretim yıllarında, 2 yıl süre ile bu konuyu çalışacaktır

EKO SLOGAN: Suyu kirletme, geleceği yok etme.!

Eyl

İlk kez kayıt olan veya programa devam edip kayıt yenileyecek tüm okullarımız "Orman ve İklim Değişikliği" konusunu çalışmak zorundadır.

Okullar, isterlerse "Orman ve İklim Değişikliği" konusunun yanında diğer temaları da çalışabilirler.

Eylem planında aşağıdaki başlıkların öğrencilere kazandırılması hedeflenmelidir:

• İklim nedir? Sera Etkisi Nedir?
  • İklimi korumak için eylemler neler olmalıdır? ( İnsan odaklı eylemler nelerdir? : Atık azaltma, Hareket et, Fidan dik, Az tüket vs gibi )
  • İklim değişikliği ile ilgili Dünya'da neler oluyor?
  • İklim Değişikliğinin neden olduğu afetler ve etkileri nelerdir?
  • Ormanlar ve iklim ilişkisini kurma. (Orman yangınları ve iklim değişikliği)
  • Ahşap kullanımı iklime nasıl katkıda bulunur?
  • İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemlerdeki Yeri.
  • İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kentler.
  • İklim Değişikliğinin İnsan Sağlığına Etkileri.

Eyl

Okulumuz 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Okullarda Orman Programı çalışmalarını başarı ile tamamlayıp Okul başarı sertifikasını almaya hak kazanmıştır

May

15 Temmuz Şehitler Anaokulu" 2023-2024 eTwinning Okul Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Bu, okulunuzdaki eTwinning ekibi tarafından büyük bir başarıdır! Resmi duyuru kısa süre içinde Avrupa Okul Eğitim Platformu'nda ve diğer eTwinning ve Avrupa Komisyonu'nun haber kanallarında yayınlanacaktır.

eTwinning School olmanın ayrıcalığını yaşamak gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Şbt

Okulumuz yürüttüğü eGüvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan European Schoolnet in değerlendirme kriterleri doğrultusunda,güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan eSafety "Elektronik Güvenlik" bronz etiketi aldı.

Uluslararası geçerli olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

Siber Güvenlik konusunun okul politikasının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eylem planı içeren

"Elektronik Güvenlik" etiketi 2024 Ağustos ayına kadar geçerlidir.Bu yolda emeklerinden dolayı tüm okul personelimize teşekkür ederiz.

Şbt

28 Aralık 2022 tarihinde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Bilgilendirme Toplantısi gerçekleştirildi.Toplantıya görevli öğretmenlerimiz katılım sağladı.

Şbt

"8-13 Kasım 2022'de Antalya'da yapılan eTwinning çalışmaları ulusal ve uluslararası katılımcılarla gerçekleştirildi."

eTwinning 2022 yılı çalışma planı kapsamında, İtalya ve Fransa'dan dörder, İspanya'dan iki üyenin katılımıyla 8-12 Kasım 2022 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde eTwinning İş Başı Eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitimle birlikte Antalya'da 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde eTwinning İl Koordinatörleri Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya eTwinning Değerlendirme Ekibi, İçerik Geliştirme Ekibi, Sosyal Medya Ekibi ve eTwinning Öğretmen Akademisi çalışmasına destek veren akademisyenler ve eTwinning il koordinatörleri katıldı. İş başı eğitiminde eTwinning genel çalışmaları, bütçe yönetimi, yeni eTwinning platformu (ESEP), sosyal medya, meslekî gelişim ve üniversiteler arası iş birliği çalışmalarına değinildi. Eğitimin üçüncü gününde üye ülke temsilcileriyle, Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Meslek Lisesi, 15 Temmuz Anaokulu ve Kamile Metin Yapar İlkokulu ziyaret edilerek eTwinning projelerinin örnekleri ve ülkemiz adına yürütülen diğer okul faaliyetleri yerinde incelendi. eTwinning İl Koordinatörleri Çalıştayı'nda ise eTwinning çalışma gruplarının meslekî gelişimlerine yönelik konular anlatıldı.

Şbt

Okulumuz , 2021 yılında kuruculuğunu yaptığımız eTwinning projesi "My Colorful Events" projesi ile Ulusal Kalite Etiketi'ni almaya hak kazanmıştır.

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning kalite etiketi ödül töreni, Sabiha Gökçen Anaokulu'nda gerçekleştirildi. Törende başarılı projeler yürüten 123 öğretmene Ulusal ve Avrupa kalite etiketi belgeleri ile 53 okul yöneticisine de okullarına ait Ulusal ve Avrupa kalite levhaları verildi

Sabiha Gökçen Anaokulu'nda gerçekleştirilen eTwinning Ödül Törenine Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Kas

Kirli ve temiz toprakta çimlenme deneyi(pil olan ve olmayan toprakta yetişen bitkilerin gözlemlenmesi)

Kas

Cumhuriyetimizin  ilanının 99. yılı, okulumuzda düzenlenen programla  coşkuyla  kutlandı.