T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - 15 Temmuz Şehitler Anaokulu

Veli Eğitimi

Çocuğun eğitimi, okul ve aile arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Anne babalar çocuğun eğitimine ne kadar erken katılırlarsa çocuğun kazanımları da o oranda artacaktır. Anne babaların eğitime katılımı, çocuğun okulda kazandığı bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde, eğitimde sürekliliğin sağlanmasında ve başarının artmasında çok etkilidir.

Veli eğitimi; çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, davranış yönetimi, iletişim, beslenme, ruh sağlığı gibi konularda velilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik sistemli ve planlı çalışmalardır. Veli eğitimi, aile bireylerinin özellikle de anne babaların çocuk yetiştirme becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesini sağlar. Veli eğitimi; anne babalara çocuklarının fiziksel, ruhsal, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerinin her aşamasında gerekli olan yetenek ve anlayışı kazanmalarına yardımcı olan eğitimlerdir.

Velilerimizin eğitim ihtiyacı "Aile eğitimi ihtiyaç belirleme formu" ile belirlenir. Veliler tarafından doldurulan "Aile eğitimi ihtiyaç belirleme formu" nda talep edilen eğitimler değerlendirilerek en çok talep edilen eğitimler planlanarak velilerimize eğitim verilir. Veli eğitimleri okulun açıldığı ilk hafta başlar. İhtiyaca göre eğitim öğretim yılı içinde de devam eder.

Veli eğitimleri; sınıf öğretmenleri tarafından yapılan eğitimler ve genel veli eğitimleri olmak üzere iki grupta yapılır. Genel veli eğitimleri alanında uzman kişiler tarafından yapılır. Eğitime katılan velilere eğitim sonunda "Eğitime Katılım Belgesi" verilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2019 - Güncelleme: 26.01.2022 15:39 - Görüntülenme: 210
  Beğen | 16  kişi beğendi