T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - 15 Temmuz Şehitler Anaokulu

Aile Katılımı

Aile; çocuğun gelişimini, toplumsal uyumunu ve başarısını etkileyen en önemli etkenlerden biridir.  Anne-babalar çocuklarını yetiştirmek için ciddi zaman, emek ve enerji harcarlar. Özellikle ilk yıllarda çocuğun yaşamasında ve gelişiminde anne-baba kadar önemli olan başka bir etken söz konusu değildir.

Velilerimizin bilgi, beceri ve uzmanlık alanlarından yararlanmak, okul ortamında öğrencilerle paylaşım yapmasını sağlamak ve okulumuzun belirlediği alanlarda evde çocuğuyla birlikte etkinlikler düzenlemesini sağlamak amacıyla aile katılım etkinlikleri yapılır.

Aile katılımı ile velilerimizin öğrenme sürecine katılımı ve okulda öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmesi sağlanır. Aynı zamanda velilerin mesleki bilgisini, deneyimini, hobilerini sınıfta öğrencilerle paylaşmasına imkân tanınır.

Okulumuzda her yıl kayıt yenileme ve yeni kayıt sırasında velilerimize Ebeveyn Katılım Formu doldurtulur. Velilerimizden toplanan Ebeveyn Katılım Formları sınıf öğretmenleri tarafından ayrı ayrı değerlendirir. Yapılan değerlendirmeye göre öğretim yılı boyunca yapılacak aile katılımları planlanarak velilerimize duyurulur ve uygulamaya alınır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2019 - Güncelleme: 26.01.2022 15:39 - Görüntülenme: 232
  Beğen | 10  kişi beğendi