T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - 15 Temmuz Şehitler Anaokulu

Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerimiz

Paylaşmak Güzeldir

Bu  proje ile öğrencilerimizin yardımlaşma ve işbirliği duygusunu yaşayarak deneyimlemeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında velilerimiz tarafından hazırlanan kıyafetler ve kişisel hijyen malzemeleri, okul çevremizde yapılan araştırma sonunda belirlenecek ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılır. Öğrencilerin kimliği gizli kalır süreç ile ilgili bilgi ve görsellere sosyal medyada ve basında yer verilmez, yayınlanmaz. Böylelikle yardımlaşma gerçek amacından saptırılmaz.

Yaşasın Kitaplar

Projemizin amacı, öğrencilerimize kitapları tanıtmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara değer vermelerini,  yıpranan yırtılan yok olmaya yüz tutmuş kitapları yeniden kazanmak için yapılabilecekler hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır. Velilerimizin tam desteği ile gerçekleştirilir. Velilerimize sınıf öğretmeni tarafından  tadilatı yapılan kitapları kaydetmek üzere liste gönderilir. Velilerimiz çocuklarına o ayın içinde yaptıkları kitap tadilatını listeye yazarak bir ayı tamamlar ve listeyi ay sonunda sınıf öğretmenlerine gönderir. Velilerimiz, kitap tadilatı yaparken çekilmiş görselleri cd, flaş bellek vb. aracığıyla sınıf öğretmenine ulaştırır. Görseller öğrencilerle birlikte izlenir.

Aynı zamanda velilerimiz okulumuzdaki katap evine daha önce okumuş oldukları kitapları getirip bırakır. Kitaplar, okumak isteyen velilerimiz tarafından alınır. Okunduktan sonra tekrar kitap evimize bırakılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2019 - Güncelleme: 26.01.2022 15:26 - Görüntülenme: 520
  Beğen | 15  kişi beğendi