T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - 15 Temmuz Şehitler Anaokulu

Öğrenci Hizmetleri

ÖĞRENCİ BESLENME HİZMETLERİ

Sabahçı öğrencilerimize sabah kahvaltısı, öğlenci öğrencilerimize ikindi kahvaltısı verilir. Kulüp grubu öğrencilerimize  ise öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı verilir.

Öğrenci beslenme ve yemek hizmeti okulumuz mutfağında ve hijyen koşullarda aşçımız tarafından gerçekleştirilir. Yemek ve kahvaltı listesi aşçı ve Beslenme Dostu Okul Koordinatörü tarafından aylık olarak hazırlanır, internet sitemiz ve iletişim panolarına asılarak velilerimize duyurulur.

Yemek ve kahvaltı listesi hazırlanırken öğrencilerin günlük alması gereken kalori ve protein miktarı göz önünde bulundurulur. Gıdalar hazırlanırken temizlik, hijyen ve sanitasyona ayrıca önem verilir.

Okulumuzda gıdaların muhafazası için, derin dondurucu ve buzdolapları  mevcuttur. Yemekler günlük olarak hazırlanır ve tüketilir.

 

ÖĞRENCİ SAĞLIK HİZMETLERİ

Okulumuzdaki her öğrencinin sağlık kontrolünden geçirilerek okula başlatılması kayıt olan öğrencilerin yaş grubunun küçük olması özellikle ilk kez kuruma başlayan öğrencilerin bulaşıcı hastalıklardan olumsuz etkilenmesi risklerine karşı sürekli tekrarlanan bir hastalık döngüsü yaşanmaması için son derece önemlidir.

Eğitim -öğretim sürecinde rahatsızlanan öğrencinin ailesine haber verilerek, ya da sağlık ocağına götürülerek tedavi olması için velilerimizle işbirliği içinde hareket edilir. Dönemsel olarak da okulumuzda gönüllü doktor velilerimiz tarafından sağlık taraması yapılır. Okulumuzda gönüllü sağlık hizmetleri faaliyetleri öğrenci velilerimizin katkı ve desteği ile sağlanmakta bu sayede velilerimizde eğitim sürecine dâhil olmaktadırlar. Okulumuzda ayrıca yılda bir kez diş ve göz sağlığı taraması yapılmaktadır.

 

ÖĞRENCİ SERVİS HİZMETLERİ

Servis hizmeti Antalya Servisçiler Odası tarafından okulumuza tahsis edilen servis araçları ile yapılır. Kesin kayıt yaptıran servis hizmeti alacak veliler okulun açıldığı ilk hafta okul servis sorumlusu ile görüşerek güzergâhına tahsis edilen servis araç şoförleri ile iletişime geçer. Servis ücretleri Antalya Servisçiler Odası tarafından belirlenir.

Okul servis araçlarında, araç içi düzenini sağlayan, çocukların araca iniş ve binişlerinde yardımcı olan rehber personel bulundurulur.

Servisler güvenlik personelimiz tarafından her giriş çıkışta okulumuz servis denetim komisyonu tarafından ise her ay denetlenir. Denetim raporu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderilir.

Okulumuzda özellikle akşam çıkışlarda öğrencilerin ailelerine veya servis araçlarına teslim edilmesi güvenlik açısından son derece önemlidir.

Kesin kayıtların yapılması sırasında, öğrencinin servisle mi gelip gideceği, yoksa bir yakını tarafından mı getirilip götürüleceği Acil Durum Başvuru Formunda belirlenir ve sürekli olarak formda bilgisi yer alan kişiye/kişilere teslim edilir.

Servisle gelen öğrenciler, servisçiden teslim alınırken ve servis görevlisine teslim edilirken Servisli Öğrenci Takip Çizelgesi kullanılır. Form öğrencileri teslim eden ve teslim alan tarafından imzalanır.

 

ÖĞRENCİ GÜVENLİK HİZMETLERİ
Öğrenci güvenliği için servisle gelen öğrenciler, servisçiden teslim alınırken ve servis görevlisine teslim edilirken Servisli Öğrenci Takip Çizelgesi kullanılır. Form öğrencileri teslim eden ve teslim alan tarafından imzalanır.

 Öğrenciler okulumuzda kaldığı süre içerisinde güvenlikleri ile ilgili her türlü tedbir alınır.

Bu tedbirler;

  • Güvenlik görevlisi okul bahçe girişini kontrol altında tutar. Okula gelen ziyaretçileri güvenlik görevlisi karşılar. Ziyaretçinin kimlik bilgileri ziyaretçi defterine işlenir. Ziyaret edilecek kişinin onayı olmadan ziyaretçi içeri alınmaz.
  • Kamera sistemi ile okul giriş çıkışı ve okul içindeki ortak kullanılan bazı bölümler kontrol altında tutulur.
  • Velilerimizi ve ziyaretçileri okul girişinde danışma görevlisi karşılar. Ziyaret ve görüşmeler danışma görevlisi tarafından koordine edilir..
  • Öğrencilerin okula teslimi ve okuldan alınması kontrollü olarak yapılır.
  • Okulun iklimlendirme (ısıtma-havalandırma) sisteminin periyodik olarak bakımı yapılır. Özellikle kış aylarında okul ortamının sıcaklığının sürekli aynı kalması sağlanır.
  • Güvenlik görevlisi ve nöbetçi öğretmen okul içine satıcıların girmesine müsaade etmez.
  • Öğrenciler okul sınırları dışına çıkarılmaz. Kapılar sürekli olarak kapalı tutulur.
  • Okul içinde tüm alanlar yeterli aydınlatma sistemi ile donatılmıştır. Öğrencilerin karanlık ortamlardan etkilenmemeleri veya karanlıktan dolayı bir problem oluşması engellenir.
  • Öğrencilerin ulaşabileceği yerlerde bulunabilecek, yanıcı ve parlayıcı maddeler depolara, kapalı dolaplara alınır.
  • Elektrik tesisatından doğabilecek tehlikelere karşı açıkta kablo, buton, sigorta vb. kapalı şekilde muhafaza edilir.
  • Okulun hijyenik şartları sürekli olarak kontrol altında tutulur. Temizlik kontrolleri Temizlik Kontrol Formuna uygun olarak yapılır.
  • Yangın tüpleri öğrencilerin ulaşamayacağı yerlerde bulundurulur. Yangından korunma işlemleri Yangın Talimatına göre yürütülür.
  • Okulda bulunan ve öğrencilere ait eşyalar, öğrenci dolaplarında muhafaza edilir.
  • Öğrencilerimizden şiddete eğilimli, yaş grubundan arkadaşlarına akran baskı uygulayan, fiziksel zarar veren ve eğitimin etkililiğini verimliliğini sekteye uğratan öğrencilerin velileri ile iletişime geçilir. Rehberlik edilir ve yönlendirme yapılır. Tüm öğrencilerin güvenliği için veli kendisine yapılan rehberlik doğrultusunda hareket etmekle yükümlüdür.

  Velilerimiz imzalamış oldukları "İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Talimatı"nda belirtilen okulumuzun özellikle kazalar ve güvenlik konularındaki uyarılarını uymakla yükümlüdür.

 Öğrenci teslim süreci; Kesin kayıt sırasında, öğrencinin servisle mi gelip gideceği, yoksa bir yakını tarafından mı getirilip götürüleceği Acil Durum Başvuru Formunda belirlenir ve sürekli olarak formda bilgisi yer alan kişiye/kişilere teslim edilir.

Acil Durum Başvuru Formunda belirtilen kişilerin dışında birinin alması gerektiği durumlarda öğrencinin ailesi/velisi tarafından gün içerisinde okul yönetiminin bilgilendirilmesi gerekir. Bildirilen kişi öğrenciyi almaya geldiği zaman kimlik fotokopisi alınır. Ayrıca 4. Şahıs Çıkış Takip Formu doldurularak, teslim edilen kişinin imzası alınarak teslim edilir. 

Aile bildirim yapmadığı halde ailenin bilgisi dâhilinde öğrenciyi almaya geldiğini beyan eden birisinin olması durumunda okul müdürü, müdür yardımcısı veya nöbetçi öğretmenden biri öğrenci velisini telefonla arayarak durumu teyit eder. Bu teyitten sonra öğrencinin teslim edileceği kişinin kimlik fotokopisi alınır, 4. Şahıs Çıkış Takip Formu doldurulur,  imzası ile öğrencinin teslimi kayıt altına alınır ve öğrenci teslim edilir. Teyit için arandığında veliye ulaşılamazsa öğrenci teslim edilmez.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.10.2019 - Güncelleme: 26.01.2022 14:58 - Görüntülenme: 960
  Beğen | 29  kişi beğendi