Etiket Sonuçları: codeweek

Ekm

Türkiye Cumhuriyet'inin 100. Yılında; okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle yüz yüze ve çevirimiçi CodeWeek etkinlik haftası düzenleyeceğiz. Kutlamada yer alacak etkinlikler aşağıdaki gibidir.

- Koridor panolarında "Türkiye Cumhuriyet'inde Teknoloji" konulu düzenleme oluşturulması.

-bilgisayarsız kodlama etkinliği düzenlenmesi.

- Öğrencilerle teknolojinin kullanımı konusunda farkındalık ve inceleme etkinliği yapılması.

Eyl

ÇALIŞILAN KONU: “SU” SÜRESİ: 2022- 2023 / 2023-2024 eğitim öğretim yıllarında, 2 yıl süre ile bu konuyu çalışacaktır

EKO SLOGAN: Suyu kirletme, geleceği yok etme.!

Eyl

İlk kez kayıt olan veya programa devam edip kayıt yenileyecek tüm okullarımız "Orman ve İklim Değişikliği" konusunu çalışmak zorundadır.

Okullar, isterlerse "Orman ve İklim Değişikliği" konusunun yanında diğer temaları da çalışabilirler.

Eylem planında aşağıdaki başlıkların öğrencilere kazandırılması hedeflenmelidir:

• İklim nedir? Sera Etkisi Nedir?
  • İklimi korumak için eylemler neler olmalıdır? ( İnsan odaklı eylemler nelerdir? : Atık azaltma, Hareket et, Fidan dik, Az tüket vs gibi )
  • İklim değişikliği ile ilgili Dünya'da neler oluyor?
  • İklim Değişikliğinin neden olduğu afetler ve etkileri nelerdir?
  • Ormanlar ve iklim ilişkisini kurma. (Orman yangınları ve iklim değişikliği)
  • Ahşap kullanımı iklime nasıl katkıda bulunur?
  • İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemlerdeki Yeri.
  • İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kentler.
  • İklim Değişikliğinin İnsan Sağlığına Etkileri.

Kas

Kirli ve temiz toprakta çimlenme deneyi(pil olan ve olmayan toprakta yetişen bitkilerin gözlemlenmesi)

Kas

Cumhuriyetimizin  ilanının 99. yılı, okulumuzda düzenlenen programla  coşkuyla  kutlandı.

Ekm

Açık hava etkinliklerine katılmak, fiziksel dayanıklılığı geliştirmenin yanı sıra kaba ve ince motor becerilerini de geliştirir.

Şbt

AKUT Gönülleri ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz "İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KAYBI YANGINLAR " Temalı Farkındalık Doğa Yürüyüşü

Velilerimizle yürüyüş organizasyonumuz Ahenk projesi kapsamında 26.02.2022 Cumartesi günü  Selge Adamkayalar parkurun da gerçekleştirildi.Toplam 15  km lik yürüyüşümüzde gönüllü profesyonel desteği için AKUT Gönüllülerine ve katılımları için velilerimize  teşekkür ederiz .